Benny E. Andersen

Jakob Oschlag om Bedstemors Breve

Instruktøren Jakob Oschlag skriver 9. april 2013

"Bedstemors breve" var en forestilling, som blev produceret af Dramatikerstudio i forbindelse med et projekt, som vi kaldte "Gammel i Danmark". Det blev opført på Comediehuset, som var en scene Det kgl.Teater havde stillet til rådighed for Dramatikerstudio.

Bedstemors breve var en dramatisering, sammenstilling, af  nogle af de breve, som Gudrun Mikkelsen havde skrevet til sit barnebarn og som
Benny E. havde samlet. Forestilling blev spillet omkring store billede, som var blevet til på et kursus på Skælskør Højskole. De medvirkende var Ebba Nørager som den gamle Gudrun og Malene Krogh som den unge Gudrun.
Desuden medvirkede Susanne fra Albertslund som sanger. Ved en enkelt forestilling medvirkede en større gruppe "gårdsangerne", hvor du var med. Ved de øvrige forestillinger var det Orla alene som gårdsanger. Jeg havde sammenstillet teksten og instruerede forestillingen. Det blev en smuk forestilling, som jeg husker med stor glæde her 30 år efter. Jeg mener vi opførte forestillingen november 1982. Jeg vil tro, at jeg kan finde manuskriptet frem, hvis det har interesse, og så ved jeg, at der findes en kassette med diskussion efter en forestilling,
hvor Gudrun også deltager.

Benny havde stillet materialet til rådighed (brevene, sangene, billederne). Han var konsulent på forestillingen og selvfølgelig en vigtig samtalepartner. Han var et dejligt menneske. Jeg havde desværre ikke så meget kontakt med ham efter afslutningen af arbejdet med  "Bedstemors breve".